IDE FELTÉTLEN ÉRDEMES ELMENNI! Mercedes-Benz Museum

4.4
(7)

Nagyon örülünk a kecskeméti gyárlátogatásnak, ezt mondhatjuk gyermekeink nevében is. Ez adta szülőként a stuttgarti Mercedes-Benz Museum ötletét, amelyet érdemes lenne esetleg felvenni a programok közé.

Bár országhatáron kívül van, de egy oda-vissza busz utazással (esti indulással és másnap esti visszaúttal) minimális költségráfordítással megoldható lenne.

S itt nem csupán a Mercedes a lényeges szempont:

Ebben a múzeumban csak az idő és saját fizikai állóképesség szabhat határt a látogatásnak.

A stuttgarti múzeum tárlata 133 év történetét, valamint az autózás fejlődését egyidejűleg mutatja be 16 500 m2 területen úgy, hogy azt minden korosztály lenyűgözőnek találja, és az autókon keresztül a fiatalok a történelmi folyamatokat is érdeklődéssel ismerik meg.

A Mercedes-Benz a világ legrégibb autómárkája, és egyben legismertebb márkaneve is. A híres háromágú csillag a földön, vízen és levegőben történő motorizáció jelképévé vált.


Miközben veterán és modern járművekben, híres emberek autóiban és érdekes haszonjárművekben gyönyörködik a látogató, elgondolkodtató, hogy ez az elképesztő fejlődés és modernizáció néhány ember víziójából nőtt ki, akik a közlekedést úttörő tevékenységükkel forradalmasították.

2006 óta eddig 10 millióan látogatták meg a múzeum impozáns épületét.

 

https://www.mercedes-benz.com/de/mercedes-benz/classic/museum/

https://www.origo.hu/auto/20190129-gepek-genjei-mercedes-welt-muzeum-bemutato.html

http://iranyavilag.blogger.hu/2014/09/20/mercedes-benz-muzeum-stuttgart

https://www.autonavigator.hu/cikkek/ide-feltetlenul-menj-el-stuttgartban-meg-oda-is/

Tetszik az ötlet? Mennyire?

Szavazz a csillagokkal!

Szólj hozzá!