Nem is olyan bonyolult a felnőttek világa – látszólag

Egy tárgyalás élménye 12 évesen

Hát igen – ez volt életem második tárgyalása.

S hogy hogyan kerültem ide? Szüleim vittek magukkal, a SULIMOTIVÁTOR programmal kapcsolatban. Ennek a programnak egyik célja, hogy megmutassák nekünk, gyerekeknek olyan szemszögből a világot, ahogyan eddig még nem láttuk.

A téma persze izgalmas volt: magam is kedvelem az autókat, úgyhogy nem gondolkodtam sokat, hogy ott legyek-e azon a tárgyaláson, ahol Kozári Edina nénivel, a Mercedes Benz Hungária marketing igazgatójával beszélgettünk a SULIMOTIVÁTOR egyik tervezett programjáról, a stuttgarti Mercedes Múzeum meglátogatásáról.

Már az odafelé vezető úton kavarogtak bennem  a gondolatok: milyen lesz, ahová megyünk, hogyan fogadnak majd bennünket, kedvesek lesznek-e velünk.

Amikor beléptünk az ajtón, szemem elé tárult a felnőttek világa: nagyon szép irodába csöppentünk, minden precízen állt a helyén, rendezetten, stílusosan. Persze elmondhatom, hogy a Mercedes a kedvencem, de abban a pillanatban nem erre gondoltam.

A kölcsönös bemutatkozás után megilletődötten foglaltam helyet, ezt őszintén bevallhatom, a lábamat sem tudtam hirtelen hová tenni, mert egy kicsit furcsa volt  szemtől-szemben, munkával kapcsolatban beszélgetni egy számomra eddig ismeretlen felnőttel.

Viszont tényleg izgalmas egy tárgyalás! És érdekes. Igazából kötetlenül beszélgettünk. Sok jó ötlettel ellátott bennünket Edina néni, elmondta, hogy már 20 éve dolgozik itt, és nagyon szereti a munkáját. Elmesélte azt is, hogy milyen izgalmas volt számára, amikor “szinte a semmiből”, a kukoricaföld kellős közepén felépült a kecskeméti Mercedes gyár. Mintha egy csoda történt volna akkor…

S még egy fontos tippet is adott nekem: olyan munkát válasszak magamnak, amit nagyon-nagyon szeretek csinálni és hobbiként élvezzem majd.

Milán

Szólj hozzá!