MÉDIA élőben, belülről – kulisszatitkokkal!

MÉDIA élőben, belülről – kulisszatitkokkal!

Ha azt a szót halljuk, hogy média, mire gondolunk elsősorban? Befolyásolás, hatalom, információ-közvetítés, vagy manipuláció és szemfényvesztés? Ez talán mind igaz lehet… Gyertek, és kukkantsunk együtt a kulisszák mögé!

Vajon hogyan működik hazánk egyik legnézettebb, elsősorban a közélettel foglalkozó kereskedelmi csatornája?

Talán az egyik legizgalmasabb téma, ami mindenkit érdekel. Hiszen arra lehetőséget kapni, hogy bepillantsunk oda, amit emberek milliói csak a képernyőn keresztül láthatnak, megtekinteni a berendezett stúdiókat és beszélgetni olyan média-személyiségekkel, akikkel normál körülmények között erre nem nyílna lehetőségünk, kulisszatitkokról kérdezni – mindig a különlegességek kategóriájába tartozik!

Nézzük meg együtt a műsorgyártás izgalmas folyamatát, hogy egy általános képet kapjunk a televíziózásról és rádiózásról, találkozzunk szakemberekkel, akik a média különböző területein járatosak! Egyszóval: Fedezzük fel a médiát!


A megvalósult találkozó

Egy rövid, de pörgős előadás bevezetésével kaphattak betekintést a média világába a tizenévesek és szüleik. Megismerhettük a média hasznos oldalát, azt is láthattuk hogyan és miért születhetnek média-hazugságok, illetve bátran kérdezhettünk a témával kapcsolatban, majd az előadás végén izgalmas kvízjáték és értékes nyeremények vártak a gyerekekre. Mindezek után belecsöppenhettünk a televízió nyüzsgő életébe, szemünk előtt elevenedtek meg a díszletek és a különféle stúdiók. A 17.45-ös Híradó kezdetét élőben láthattuk a vezérlőből, s a Híradó műsorvezetőivel is alkalmunk nyílt beszélgetni kulisszatitkokról, érdekes sztorikról, bakikról, akik közvetlenségükkel igazán belopták magukat a következő generáció szívébe – mindezeket a hírigazgató navigálásával.

A diákok tapasztalatait jól tükrözik az alábbi beszámolók: (visszajelzések)

Fantasztikus élmény volt egy piacvezető TV csatorna meglátogatása. Az előadás utáni rész nagyon izgalmas volt, amikor bemehettünk a stúdiókba. Ennyi lámpát, mikrofont, kamerát még soha nem láttam egy helyen. De később kiderült, hogy ez még semmi, amikor a Híradó élő adása közben bemehettünk az irányító központba. El sem tudtam képzelni, hogy miközben otthon nézzük a Híradót, ilyen sok ember dolgozik azon, hogy minden kép, hang, felirat, jókor, jó helyen jelenjen meg a képernyőn. Nagyon király volt az egész!

12 éves tanuló

Egy érdekes előadás után átmentünk a TV-be. Többféle stúdiót végigjártunk, megnéztük élőben, hogy míg a Híradó folyik, mit csinálnak a képpel, elképesztő volt, milyen gyorsan javítják ki a hibáikat, mennyi ember dolgozik egy adáson, milyen sokat tesznek azért, hogy minden jó legyen. TV-ben ezek nem látszanak, örültem, hogy most személyesen láthattam. Találkoztunk több híres emberrel, köztük műsorvezetőkkel. Nagyon izgalmas, jó és fantasztikus program volt!

11 éves tanuló

Köszönöm, hogy részt vehettem életem egyik legizgalmasabb programján, nekem nagyon tetszett. Jó volt látni, hogy hogyan működik egy igazi TV. Legjobban a Híradó stúdiója tetszett, ahol beszélgethettem az aznapi műsorvezetőkkel. Szívesen ellátogatnék ide újra.

12 éves tanuló

Nekem nagyon, de nagyon nagy élmény volt a mai délután. Sok mindent megtudtunk, elsősorban a TV működéséről! Azt is megtudtuk, hogy sok minden, ami a TV-ben van, nem mindig igaz. Be is lehetett menni a stúdiókba. Ez nekem nagyon nagy élmény volt! Különösen tetszett, amikor ment az ÉLŐ adás, és mi bent lehettünk az irányító központban, ami nagyon izgalmas volt. Végül, de nem utolsó sorban volt KVÍZ is – különleges nyereményekkel.

11 éves tanuló

Nagyon jó volt találkozni személyesen igazi műsorvezetőkkel, akiket eddig csak a TV-ben láttam, nagyon kedvesek voltak, jó volt velük beszélgetni, különleges volt látni a stúdiókat, ahol a műsorok készülnek, és az eszközöket, amiket használnak. Érdekesnek találtam a televíziós munkákat, lehet, hogy én is ott szeretnék dolgozni!

12 éves tanuló

Részletek

Kezdés

2018.11.16. - 17:00

Event Categories

éles


Jelentkezés

    A jelentkezési űrlap használatához a böngésző szkriptek futásának engedélyezése szükséges. Hiba esetén kérjük frissítse az oldalt! Ha az ön böngészőjében a szkriptek blokkolva vannak, az űrlap nem fog működni. Ezesetben kérjük emailben jelentkezzen az info@sulimotivator.hu címen, megjelölve az esemény megnevezését és dátumát! Köszönjük!

    Hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.*
    Adatkezelési tájékoztató

    Hozzájárulok a Sulimotivátor eseményekkel, hírekkel kapcsolatos emailek küldéséhez a fenti email címre.

    Szólj hozzá!