Egy magyar tulajdonú családi nagyvállalkozás belülről nézve: Ami a Béres csepp mögött a patika polcai előtt állva nem látható

Egy magyar tulajdonú családi nagyvállalkozás belülről nézve: Ami a Béres csepp mögött a patika polcai előtt állva nem látható

Ma már szinte evidencia, hogy fiataljaink legeredményesebben élményalapú tanulással szerzik meg azokat az ismereteket, amelyek igazán mélyen beépülnek az életükbe, és amikből mind rövid, mind pedig hosszú távon a legjobban profitálhatnak majd.

Anélkül, hogy száraz információkkal vagy gyermekeink számára még nehezen értelmezhető gazdasági mutatókkal próbálkoznánk, hogyan is tudnánk mégis bemutatni nekik eredményesen, miként működik ma egy magyar tulajdonú családi nagyvállalat?

Béres Marcell, a Béres Gyógyszergyár Innnovációs és Portfoliómenedzsment Igazgatója, a Béres család harmadik generációját képviselve, s így gyermekeinkhez életkorban talán a lehető legközelebb állva, két órás talákozásunk során kézzelfoghatóan közel hozta a fiatalokhoz a vállalatvezetés, az innováció, a termékfejlesztés és a gyógyszerkutatás, illetve a gyógyszergyártás számukra talán addig elvont és ismeretlen világát.

Mindezekről olvashatunk cikkeket és tanulmányokat, megnézhetünk akár videófelvételeket és kisfilmeket is, de semmi sem adja át olyan mélyrehatóan és mégis egyszerűen az ismereteket, mint egy kötetlen séta a kutatólaboratóriumi részlegben; illetve a családtörténet bemutatása a Béres Múzeumban, miközben családi hagyományokról és értékrendről beszélgetünk a fiatal vállalatvezetővel közvetlenül, ráadásul úgy, hogy szabadon kérdezhetjük őt mindarról, ami bennünket a látogatás során gondolkodóba ejtett.

Kevés az idő felsorolni mindazt, amihez motivációt kaphattunk a Sulimotivátor érdeklődő és lelkes csapataként, ám a legfontosabbakat így összegezhetjük: bárhol is dolgozzunk majd felnőttként, mégis úgy bontakoztassuk ki a tehetségünket, hogy közben az a közösség is profitáljon sikereinkből, melynek részei vagyunk.

Az elért eredményeinket forgassuk vissza mások életébe, s a napjaink fiataljainak preferenciáit jellemző gyors és gyakran öncélú meggazdagodás helyett inkább a minőségi munkára törekedjünk. Gyakorlati jótanácsként elhangzott, hogy a sikeres pályaválasztáshoz érdemes olyan iskolát választania egy diáknak, ahol a felvételi tantárgyakat izgalmasan és magas színvonalon tanítják számára.

Hallhattunk még a sikerről, a szorgalmas és kitartó munkáról, s a „sorok között olvasva” szüntelenül felbukkant interaktív beszélgetésünk során a szülők és nagyszülők, azaz az előttünk járó generációk felé való tisztelet és alázat is.

A rengeteg gazdag gondolat közül talán a legfontosabb benyomásunk arról alakult ki, hogy ahol jól működik a család és helyes annak értékrendje, az beláthatatlan előnyöket és jövőt tud megalapozni a fiatal nemzedék életében.

Vannak olyan találkozások az életben, amelyek az idő távlatából később visszatekintve meghatározónak bizonyulnak számunkra. Meggyőződésünk, hogy ez egy ilyen találkozás volt.

 

 

Visszajelzések

Tisztelt Béres Marcell úr!

Nagyon nagy élmény volt a ma esti látogatás önöknél, és szeretném megköszönni ezt ezúton is! Sokszor kérdezték már tőlem, hogy mit választanék: a láthatatlanságot, vagy a repülni tudást akarnám-e kipróbálni egy teljes napon keresztül. Úgy döntöttem ebben a pillanatban, hogy a láthatatlanságot. És hogy miért? Mert egyszerűen fantasztikus volt az a rend és összeszedettség, amivel ma este szembetaláltam magamat. Olyan közvetlenséget tapasztaltam mind a laborban, mind pedig a múzeumban, és olyan könnyen megértettem minden kis dolgot, amiről az emberek többsége azt gondolja, hogy nem lehet érthetően magyarázni ilyesmi dolgokat egy gyereknek. Láthatatlanságommal élve egyszerűen besétálhatnék a laborba, és meg tudnám nézni, hogy élesben a kutatók miket és hogyan csinálnak, illetve hogy mit tesznek bizonyos helyzetekben. Jó volt olyan inspiratív felnőttekkel találkozni, akiken látszódik, hogy sok mindent elértek már az életükben. Boldog vagyok, hogy megadódott ez nekem,és hogy részt vehettem egy ilyen fantasztikus programon!

Üdvözlettel és köszönettel,

13 éves diáklány

Nagyon köszönjük, hogy megszerveztétek ezt a tartalmas és építő programot!

Nagyon szimpatikus és lelkesítő volt mindaz, amit a budapesti Béres Központban tapasztaltunk! Először is végig nagyon klassz érzés volt az a megtisztelő bizalom, amivel végigvezettek minket ezen a tiszta, szép és izgalmas gépekkel termelő üzemen – (nekem személy szerint soha nem adódott ilyesmire lehetőségem, pedig az általános iskolában, amikor először tanultuk, annyira magával ragadott a periódusos rendszer, hogy egy ideig vegyész szerettem volna lenni…)
De legalább ennyire felemelő volt a személyes hangvételű múzeumi tárlatvezetés, mert fantasztikus, amikor egy elhivatott, termékeny, kutató és és jobbító szándékú élet munkájának kibontakozását, alakulását és értékét a leszármazottak és a család érti, őrzi, képviseli és ápolja.

Úgy érzem, ehhez még az a profizmus is társul, hogy mindezt hitelesen képes a jogosan büszke család tolmácsolni is!

A vezetések utáni beszélgetésben szintén a nyílt, őszinte és közvetlen hangot éreztem, és igazából ehhez az eseményhez nekem pedagógusként, amit hozzá lehetne tenni, az egy előzetesen kialakított csoportonként kiosztott kérdéssor vagy megfigyelési szempontok, amiből kiindulva az élmény után egy beszélgetést vagy brainstormingot lehet tartani a gyerekekkel…

Szerintem izgalmas lenne szervezni négy-öt eseményenként egy közös feldolgozós, megbeszélős, Sulimotivátor- csapatépítő napot, ahol megbeszélhetnénk, kit mi ragadott meg, mire emlékszik vissza, vagy másféle módon reflektálhat a látottakra és hallottakra, és összehasonlíthatja az élményeket. Szívesen gondolkodom rajta, hogyha tetszik az ötlet, hogy milyen típusú tréninggel, játékkal, vagy egyéb “élménypedagógia” műfajjal lehetne összekötni és stimulálni ezeknek az egyébként igazán gazdag és inspiráló élményeknek az aktív és tudatos feldolgozását…

Köszönjük még egyszer, lányom és én is a lehetőséget, valamint köszönjük vendéglátóinknak is, a Béres családnak!

Sajnálom, hogy az előző rendezvényekről különböző elfoglaltságok miatt eddig lemaradtunk. És igazán örülök annak, hogy a Béres Gyógyszergyárba szervezett találkozóra sikerült eljutnunk a gyerekekkel, mert ilyet még tényleg nem láttunk! Laboratórium, vállalatvezetés, fiatalos és mégis nagyon barátságos, vendégszerető idegenvezetés, izgalmas családtörténettel fűszerezve – s mindennek kicsit mi is részesei lehettünk aznap délután.

Rácsodálkoztam, hogy mennyi mindent kaptunk ezen a találkozón a családommal együtt. Rengeteg gondolatot ébresztett bennünk Béres Marcell úr, az a környezet és vállalati kultúra  , ami őt és a Béres Csoportot körülveszi. Bár elsősorban a gyerekek miatt jöttem, nem gondoltam volna, hogy saját munkámra is ösztönzőleg hat a Sulimotivátor rendezvénye. Várjuk a folytatást.

Czerovszki Lilian és Mandulavirág: Béres csepp

Erősödő immunrendszer,
Béres cseppje nagyszerű szer.
Készítményét megehetem,
Ezzel nem árthatnak nekem!
“Segítsünk az embereken!”
Emberséges életvitel.
Vas,cink,mangán,magnézium,
Még egy csipet vanádium,
Benne vannak hibátlanul.
Üldözöttség, fenyegetés?
Bizony attól nem félek én!
Életeket menthetek meg?
Bármikor, míg megtehetem!!

Czerovszki Lilian és Mandulavirág

Részletek

Kezdés

2019.11.14. - 16:00

Vége

18:00

Event Categories

éles


Jelentkezés

  A jelentkezési űrlap használatához a böngésző szkriptek futásának engedélyezése szükséges. Hiba esetén kérjük frissítse az oldalt! Ha az ön böngészőjében a szkriptek blokkolva vannak, az űrlap nem fog működni. Ezesetben kérjük emailben jelentkezzen az info@sulimotivator.hu címen, megjelölve az esemény megnevezését és dátumát! Köszönjük!

  Hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.*
  Adatkezelési tájékoztató

  Hozzájárulok a Sulimotivátor eseményekkel, hírekkel kapcsolatos emailek küldéséhez a fenti email címre.

  “Egy magyar tulajdonú családi nagyvállalkozás belülről nézve: Ami a Béres csepp mögött a patika polcai előtt állva nem látható” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek.
   Nagyon köszönjük a szervezéseteket, a befektetett energiátokat.
   Köszönöm az összefoglalót.
   Üdvözlettel: Cserfalvy Beáta

   Válasz

  Szólj hozzá!